Bir logo marka bulmacasının küçük bir parçasıdır. Peki, bir logo tam olarak nedir? Logo bir kişiyi, yeri ya da herhangi birşeyi sembolize eden bir resim koymaktır. Çoğu durumda da bir logo tasarımı iş ya da kurum ile ilişkilidir. Bu herhangi bir işaretleme türü, tipografi, grafik, sembol, hatta bir bayrak olabilir. İyi bir örnek olarak ikonik olarak altın kemerleri McDonald's ürünü alan herkes görür. Hatta kırmızı ve altın rengi kemerler nedeniyle McDonald's temsilcisi olduğunu bildiğimizden adını görmemiz bile gerekmez.
Genellikle logoda işletmenin adını tanımlayan tipografi çeşitleri yer alacaktır. Bazı durumlar vardır ki, logo resim ya da grafiğin her türünü içermemelidir Bunun yerine logoda sadece şirketin adının sanatsal bir sunumu yer alacaktır. Mor ve turuncu klasik blok harfleri olan FedEx'i düşünün. Bunlar teknik logolar olarak kabul edilmek ama daha çok işaret deseni veya logo tipleridir.
Bir logo grafik tabanlı ya da tipgrafik tabanlı olsun tam anlamıyla ne anlatmak isteyip istemediğini belirlemek gerekir. Logo sadece bir şirketi anlatmak ve açıklamak anlamına gelmez. Yani marka kimliği ile logo aynı şey değildir!
Bir logo hazırlandıktan sonra marka kimliği genelde arkasından gelir. Çoğunlukla, bir marka kimliği görülür somut nesneler üzerine kurgulanmıştır. Büyük şirketler genellikle kendi tanıtım klavuzlarına uygun bir logo tasarlarlar. Bu kurallar genel olarak renk desen, yazı yönleri, arka planları, özel ölçümleri ve iyi fikir almak da dahil olmak üzere, estetik yönleri ile ilgili bir fikir belirleyecektir. Temelde marka kimliği başka bir marka için nasıl görüneceğini belirleyen kurallar dizisidir. Logo da bunun bir parçasıdır.
Marka kimliği temelde şirketin bir şirketin büyük bir tasfiridir, diğer bir deyişle müşterileri bir bütün olarak görür. Sanat için marka kimliği ile bütünleşmiş önemli bir şirkete örnek olarak Twitter verilebilir. Çünkü twitter ile ilgili bir şeyler tanımlamak için illa logo görmemiz gerekmez. Özetle marka kimliği logodan çok daha önemlidir. Bunun için sadece logonuzun nasıl olduğu ile ilgilenmemeli, bunu kullanabileceğiniz başarılı bir web sitesi ile müşterilerinizi karşılamanız gerekir.
Birçok kuruluş farklı alanlarada uyum için esnek bir marka kimliği yaratıyor. Marka kimliği markanın algı gücü ile orantılı olduğundan kalıcı olmalı ancak asıl kimliğinin özünde değiştirilebilir olması gerekiyor. Bir çok faktör bir şirketin marka kimliği değiştirebilme ihtiyacını kolaylaştırabilir. Örneğin kolay güncellenebilen web siteleri. Disual'a gelin, sizin için logonuzu tasarlayalım. Esnek, kullanımı kolay, marka kimliğinizi temsil edecek web sitenizi tasarlayalım. Değişen şartlarınıza göre şekillenecek içerik yönetiminiz ile web dünyasında iş ortağınız olalım.